'Amuse in een glaasje met zalm en appel' Heerljk fris van Klaas

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 05-10-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • zalm

Bereiden

100 gr zalmsnippers 1 appel 100 ml griekse yoghurt peper zout sap van 1 citroen 1/2 cm gember 15 gr verse bieslook Nodig: 4 amuse glaasjes, schaal om te mengen Bereiden: Schep de zalm in de schaal en met bestrooi met een snuf zout en wat peper. Voeg het sap van 1/2 citroen bij de zalm. Snij de appel in kleine blokjes en doe bij de zalm. Rasp ongeveer 1/2 cm gember boven de kom en schep de appel, zalm en gember goed door elkaar. Maak de yoghurt aan met peper en zout en het sap van de andere halve citroen. Knip de bieslook in kleine stukjes en roer door de yoghurt. Nu ga je de glaasjes vullen. Eerst een laagje yoghurt, dan een laagje zalm met appel, dan weer een laagje yoghurt en als laatste nog weer de zalm. Knip als laatste nog wat bieslook over de zalm.

Bronvermelding