Caramelsaus met een vleugje zout

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 15-08-2016 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 75 Gr Ongezouten boter op kamer temperatuur
  • 50 Gr Lichtbruine basterdsuiker
  • 50 Gr Kristalsuiker
  • 50 Ml Golden syrup ( Lyle's )
  • 125 Ml Slagroom
  • 1 Volle tl Fleur de sel ( zeezout )

Bereiden

Smelt de boter en de 2 soorten suiker en de golden syrup in een kleine pan met dikke bodem. Laar 3 min sudderen en draai de pan af en toe rond, niet roeren met een lepel of garde!!!!! Als het mengsel mooi begint te kleuren, voeg de room toe. PAS OP: dit bubbelden spettert, dus wees voorzichtig! Wederom nog even niet roeren maar alleen de pan ronddraaien. Voeg dan de Fleur de sel toe. Nu kun voorzichtig roeren met een houten pollepel. Laat nog een minuutje op het vuur doorkoken . Giet het daarna in een hittebestendige schenkkom op schone pot. De saus blijft een week goed in de koelkast.

Materialen

Pan met dikke bodem Houten pollepel

Bronvermelding