Knapperige rösti met spek en appelstroop

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 21-08-2016 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram speklappen
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 3 stuks zoete aardappel
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.Bestrooi de speklappen met peper en zout en smeer ze in met de appelstroop.Leg ze op een rooster in de oven.Plaats er een ovenplaat met een laagje water onder om het lekvocht op te vangen.Rooster de speklapjes 25 minuten. Schil intussen de aardappels en rasp ze grof boven een kom.Meng de bloem en 50 gram Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een ruime koekenpan en vorm telkens van 2 eetlepels aardappelmengsel ronde rösti's van 10 cm.Druk ze plat en bak ze 8 min. op matig vuur.Keer ze halverwege om.Haal ze uit de pan en houd ze warm onder folie.Bak de rest van het aardappelmengsel in de rest van de olie. Lekker met salade gevuld met geroosterde walnoten en zonnebloempitten.

Bronvermelding