Zalmpakketjes uit de oven met marmelade van rode ui

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 05-10-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram rode ui
  • 20 gram geleisuiker
  • 20 ml. natuurazijn
  • 2 stuks zoete aardappel
  • 300 gram zalm in 4 gelijke stukken
  • 100 gram bladspinazie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 dl. witte wijn

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd de ui in halve ringen en breng aan de kook in een steelpan met de suiker,azijn en 2 eetlepels water.Laat 10 minuten zacht koken tot al het vocht verdampt is.Schep geregeld door. Boen de zoete aardappels schoon on der kraan en snijd met schil en al in flinterdunne plakjes.Neem 4 vellen bakpapier van 40 x 40 cm. Leg in het midden 2 rijen aardappelplakje dakpansgewijs neer in een rechthoek van 15 x 10 cm.Verdeel hierover de bladspinazie en leg hierop de stukken zalm.Bestrooi de zalm met peper en zout en verdeel de zoete rode uien erover.Besprenkel met de olijfolie en vouw de voor-en achterzijde van het papier over het pakketje heen naar elkaar toe.Pak het pakketje op en rol de linkerkant als een snoepje dicht.Houd het pakketje schuin en schenk er 1/4 van de wijn in.Draai nu ook de andere kant als een snoepje dicht.Herhaal met de rest van de pakketjes .Zet de pakketjes naast elkaar op een bakplaat in de oven en gaar ze in 15 minuten.

Materialen

extra bakpapier.

Bronvermelding