Gestoofde hamlappen met peterseliepesto

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 25 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 07-09-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr hamlappen
  • 150 gr spekblokkjes
  • 1 grote ui
  • 0.5 winterwortel
  • 1 el. tomatenpuree
  • 1 blik. tomateblokkjes
  • 1 dl. wittewijn
  • 1 blik grote witte bonen uitgelekt en gewassen
  • 2 handjes petreselie
  • 1 hand basilicumblaadjes
  • 1 teen knoflook gehakt
  • 50 gr pijnboompitten
  • 50 gr vers geraspte parmazaanse kaas
  • extra vergine olijfolie
  • sap van een halve citroen

Bereiden

bak in een braadpan de spekblokkjes,bak de hamlappen mee.haal het vlees uit de pan en bak de gesnipperde ui en de wortel en tomatenpuree mee.Strooi er wat zout en peper over en leg het vlees terug in de pan.voeg 1laurierblad, 1tak petereselie, 1tak tijm, stengel bleekselderij toe.dan de tomatenblokkjes en de witte wijn en breng aan de kook en laat nog even pruttelen met de deksel van de pan zodat de w. wijn kan verdampen.Laat alles nog een uur pruttelen. voeg het laaatste kwartier de uitgelekte w. bonen toe.Maak ondertussen de pesto (recept vanaf. 2 handjes peterselie).Doe alle droge ingrediënten in een maatbeker en giet er 2 eetl. olijfolie op.Maal met de staafmixer tot een puree en voeg indien nodig nog wat olie toe tot een smeuïge saus.Breng op smaak met citroensap, zout en peper.Serveer een lepel pesto bij het vlees met bonen.Lekker met aardappelpuree, gegratineerd met kaas.

Bronvermelding