Gegratineerde tortellini met zalm

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 05-07-2007 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr koelverse tortellini met spinazie en ricotta
  • 250 gr zalmfilet, in blokken
  • 1 bakje hüttenkäse (200 gr)
  • 1 gele paprika
  • 150 gr geraspte jonge kaas
  • 3 lente uitjes in ringen van ongeveer 1 cm
  • 1/2 el gedroogde italiaanse kruiden
  • 2 el olijfolie
  • zout, peper
  • 750 gr trostomaten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 225 gr. Kook de tortellini beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de paprika in blokjes. Verwarm in een steelpan de olijfolie en bak hierin de paprika samen met de Italiaanse kruiden in 2-3 minuten zachtjes gaar. Breng op smaak met zout en paper. laat de tortellini uitlekken in een vergiet. Bestrooi de zalm met zout en peper. Meng de tortellini met de paparika, büttenkäse, lente-ui en zalm en schep alles in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas. Bak het gerecht in 8-10 minuten goudbruin. lekker met zalfgemaakte tomatensaus. Snijd 750 gr. kleine trostomaten grof en pureer ze in de keukenmachine of met de staafmixer. Verhit 2-3 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin 1 geperst teentje knoflook ongeveer 1 minuut zachtjes. Roer de tomatensaus en 1-2 tl paprikapoeder erdoor. kook de tomatensaus al roerende 5-8 minuten zodat de saus dikker en donkerder van kleur wordt. Breng op smaak met een snuf suiker en zout en peper.

Materialen

kleine ovenschaal, ingevet

Bronvermelding