Gamba's in knoflookmarinade

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 180 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 02-09-2016 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 g Gamba's
  • 4 tenen Knoflook
  • 1 Citroen
  • 1 mespuntje Zeezout
  • 1 Sjalotje
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Peterselie

Bereiden

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Pers in een grote kom de knoflook uit en voeg een snufje zout toe. Meng dit met het sap van een halve citroen en maak de marinade af met een gesnipperd sjalotje. Voeg als laatste de olijfolie toe en roer alles goed door. Proef de smaken en voeg eventueel nog wat knoflook en/of citroensap toe. Schep nu de gamba's voorzichtig door de marinade en laat afgedekt in de koelkast marineren. Schep ieder halfuur nogmaals voorzichtig om. Steek de BBQ aan. Deze is perfect op temperatuur als de kooltjes worden bedekt met een grijs laagje en je je hand net drie seconden boven het rooster kunt houden... Prik de gamba's aan spiesen of doe ze in een klem en barbeque de gamba's per kant kort totdat de pantsers net rood beginnen te kleuren. Eetsmakelijk! TIP: voor wat meer pit kan je een flinke theelepel Sambal (Badjak) toevoegen aan de marinade!

Bronvermelding