Rode kool

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 07-09-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 rode kool

Bereiden

- snij de kool fijn en kook deze af in ruim gezouten water - Giet (als het water kookt) de kool af - Doe de rode kool terug in de pan - Snij de appel en de ui en voeg dit toe - Splijt het vanillestokje en doe dit bij de kool - De rest van het recept toevoegen en op het vuur zetten, met evt. nog wat water - Als de kool kookt, dan het vuur zachter zetten en gaar laten worden - Verwijder de steranijs, vanillestokje, kaneelstokje, laurierblad en kruidnagels uit de kool en serveer (na de smaak te hebben gecontroleerd) op de borden.

Materialen

- 1 grote rode kool, 2 zure appels, 1 gesneden ui - 1 vanillestokje, 1 kaneelstokje - 1 theelepel tijm, 1 theel. rozemarijn, 1 blad laurier, 2 kruidnagels - 2 dl. Rode wijn, 2 eetl. Bosbessenjam - Peper, zout, suiker, 1 steranijs, 1 ½ ons boter

Bronvermelding