Menu
Rode kool
Ingrediënten
- 1 rode kool
Bereiden
- snij de kool fijn en kook deze af in ruim gezouten water
- Giet (als het water kookt) de kool af
- Doe de rode kool terug in de pan
- Snij de appel en de ui en voeg dit toe
- Splijt het vanillestokje en doe dit bij de kool
- De rest van het recept toevoegen en op het vuur zetten, met evt. nog wat water
- Als de kool kookt, dan het vuur zachter zetten en gaar laten worden
- Verwijder de steranijs, vanillestokje, kaneelstokje, laurierblad en kruidnagels
uit de kool en serveer (na de smaak te hebben gecontroleerd) op de borden.
Materialen
- 1 grote rode kool, 2 zure appels, 1 gesneden ui - 1 vanillestokje, 1 kaneelstokje - 1 theelepel tijm, 1 theel. rozemarijn, 1 blad laurier, 2 kruidnagels - 2 dl. Rode wijn, 2 eetl. Bosbessenjam - Peper, zout, suiker, 1 steranijs, 1 ½ ons boter