Empanada

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 08-09-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr panklare prei
  • 150 gr chorizo (in plakjes)
  • 75 gr feta
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • 1 theelepel majoraan
  • 1 blikje croissantdeeg (Danerolles)

Bereiden

Oven voorverwarmen op 175°C. Intussen chorizo in reepjes snijden en in droge koekenpan uitbakken. Prei al omscheppend ca. 4 minuten meebakken. Feta in blokjes en olijven in plakjes snijden. Feta, olijven en majoraan door prei scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Op bakplaat croissantdeeg uitrollen. Naden tegen elkaar drukken. Preimengsel op de helft van deeg scheppen. Andere helft erover klappen en randen dichtdrukken. In midden van de oven in ca. 20 minuten bruin en gaar bakken. Serveren met rucolasla. (Zie basisrecept)

Bronvermelding