Menu
Bastogneparfait met een druppie karamelsaus
Ingrediënten
- 5 st eierdooiers (40 gr)
- 1 st ei (45 gr)
- 100 gr suiker
- 2,5 dl slagroom ongezoet
- 4 st bastognekoeken
- voor karamelsaus:
- 100 gr suiker
- 2 dl koksroom
- 8 takjes mint voor garnering
Bereiden
Bereidingswijze bastogne parfait
Slagroom opkloppen tot yoghurt dikte. De eidooiers, hele eieren en suiker in een bekken doen en au bain-marie verwarmen tot 37 graden Celsius. Koud kloppen in de keukenmachine tot een luchtige massa. Spatel de massa door de slagroom. Kruimel de bastognekoeken en spatel ze voorzichtig door de massa. Vul de vormpjes en zet in diepvries.
Bereidingswijze karamelsaus
Doe de suiker in een pan en verwarm de suiker tot deze is gekaramelliseerd. Haal de pan van het vuur en voeg de koksroom toe. Laat de karamel goed oplossen in de koksroom regelmatig roeren. Als de massa glad is af laten koelen.
Opdienen
Haal de parfait uit de vorm en leg in een tapasschaaltje. Doe er karamelsaus bij en een toefje slagroom op de parfait. Eventueel af garneren met een takje mint.
Materialen
keukenmachine 8 vormpjes