Enchilada's met vlees in rode saus

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 23-02-2005 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 stuks tortilla's groot
  • 1 pond hamlappen
  • 1 liter bouillon
  • 4 grote tenen knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 1 stuk rode paprika
  • 1.5 stuk spaanse peper rood
  • 1 theel kaneel
  • 1 blik gepelde tomaten
  • zout en peper
  • 1 stuk banaan
  • 1 grote aardappel
  • 1 grote ui
  • 1 stuk rode ui
  • 1 bekertje zure room
  • 1 zakje geraspte kaas

Bereiden

Laat de hamlappen in 20 min. in de bouillon garen en rooster ieen droge pan de grof gesneden paprika en halve gesnipperde ui en de hele tenen knoflook tot ze zacht zijn. Voeg 3/4 blik tomaten toe en de kaneel en de oregano en pureer alles. Snij het vlees klein en bak dit samen met 1/2 gesnipperde ui en de in blokjes gesneden aardappel in olijfolie bijna gaar, bak de banaan in blokjes ook even mee. De saus 20 min. laten inkoken. Vet oven schaal in. Haal de tortilla's door de saus en doe er wat van het vleesmengsel in en rol ze op en leg naast elkaar in ovenschaal. Giet de rest van de saus erover en bestrijk het geheel met zur room en strooi er gerspte kaas over. Zet de schaal 20 min. in oven bij 200 graden

Materialen

staafmixer ovenschaal snijplank mes

Bronvermelding