Pruimen chutney

Anders, Bijgerecht, 20 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 09-09-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram pruimen
  • 500 gram elstar of jonagold
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1/2 eetlepel gemberpoeder
  • 1 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel zout
  • 250 gram gedroogde pruimen
  • 350 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1/4 liter azijn

Bereiden

pruimen halveren, appels schillen, klokhuis verwijderen, in kwarten.gedroogde pruimen fijn hakken, knoflook uit de pers, alles in de pan aan de kook brengen en in 20 min. zachtjes laten inkoken. in schone potten scheppen en laten afkoelen. ongeveer 2 maanden houdbaar. CHUTNEY

Materialen

rvs pan

Bronvermelding