Menu
Appel-rozijnen cake
Ingrediënten
- 2 ST grote appels, in blokjes gesneden
- 100 gr volkoren speltmeel
- 50 gr roggemeel
- 1 tl bakpoeder
- 3/4 tl baking soda
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 1/4 tl gemberpoeder
- 1 snufje zout
- 2 st scharrel eieren (gesplitst)
- 60 ml olijfolie
- 75 ml ahormsiroop
- 1/2 tl vanille-extract
- 60 gr ongezwavelde rozijnen (geweld0
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet een cakeblik van 25 cm in of voor een feestelijk gelegenheid een tulbandvorm van circa 17 c.. Zeef alle droge ingrediënten boven een kom en vermeng. Klop in een grote kom met een handmixer de eierdooiers los met de olijfolie, ahornsiroop en het vanille-extract.
Mix een minuut of drie door totdat het een glad en smeuïg beslag is.
Schep daar de rozijn en stukjes appel door. Schep het beslag door de droge ingrediënten. Klop in een schone vetvrije kom de eiwitten totdat er pieken in blijven staan. Vouw de eiwitten door het beslag. Schep het beslag in het bakblik. Bak circa 45 minuten in de oven. Laat afkoelen. Heb je de tulband vorm gebruikt, maak dan ondertussen de kaneeldrizzle (1/2 tl kaneelpoeder en 2 eetlepels ahorn(of agave) siroop) met een vork goed door elkaar te mengen. Druppel de drizzle vlak voor het serveren over de bovenkant van de afgekoelde caake.