Lasagna Laila

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 23-02-2005 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 120 gram bloem
  • 1 liter melk
  • 100 gram boter
  • 1 pond rundergehakt
  • 2 pakjes tomatensaus
  • 1 scheut knoflookolie
  • 1 beetje zout en peper
  • basilicum
  • 12 vellen lasagna
  • 10 plakken ham
  • 2 zakjes geraspte kaas

Bereiden

Lasagna voorkoken in ruim kokend water met loie en veel zout.Bechamelsaus maken van boter, boem en de melk in 7 minuten. Tomatensaus maken in 30 minute van gehakt met basilicum en tomatensaus en zout en peper. De 2 sauzen met elkaar vermengen. Opbouw lasagna: saus lasagna saus ham kaas lasagna saus ham kaas enz Bovenop saus en kaas. 20 minuten in oven van 200 C Daarna laten afkoelen en pas later weer opwarmen.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding