Linzencurry met paprika en geitenkaas

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Fusion.
Voorbereiding: 1 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 30-09-2006 | 32 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gr linzen
  • 2 à 3 paprika's uit pot
  • 1 el currypasta (mild, Patak)
  • 2 bosuitjes
  • 3 à 4 gedroogde tomaten
  • verse basilicum
  • 100 gr verse geitenkaas
  • rucola
  • zout, peper
  • olie

Bereiden

Linzen zonder zout gaar koken (ca 40 min, zie verpakking). (Belangrijk: neem goede linzen, bijv. berglinzen of estonlinzen van de natuurwinkel.) Gedroogde tomaten in stukjes snijden. Bosuitjes in ringetjes snijden. Paprika's in repen snijden. Basilicum knippen of snijden. Rucola evt. kleiner snijden. In pan wat olie verhitten en 1/2 - 1 el. currypasta kort bakken (niet te hoog vuur). Gedroogde tomaten erbij doen. Linzen + wat kookvocht erdoor scheppen, beetje zout erbij en 5 min. laten koken. Zout en peper naar smaak toevoegen. Bosuitjes en basilicum erdoor scheppen. Linzenmengsel over 2 borden verdelen, paprikareepjes en plakjes geitenkaas (of geitenkaas grof verkruimelen) erover verdelen, rucola erlangs leggen. Evt. nog wat peper erboven malen en wat olie erover sprenkelen.

Bronvermelding