Marokkaanse visstoof

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 02-12-2016 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 eetl olijfolie
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theel geraspte gember
  • 1 theel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theel koenjit
  • 1 kaneelstokje
  • 1 blik tomatenstukjes (400 gram)
  • 400 gram gare kikkererwten
  • zout en peper
  • 500 gram stevige witvisfilets, in stukken
  • 2 theel honing
  • geroosterd amandelschaafsel
  • gehakte koriander

Bereiden

Fruit de uienringen 5 min. in de olijfolie. Voeg de knoflook, de gember, de komijn, de koenjit en het kaneelstokje toe. Fruit dit al roerende 2 min. mee. Voeg de gehakte bliktomaten en 2,5 dl water toe. Laat alles 10 min. zachtjes sudderen. Leg de stukken vis in de saus en sudder deze tot ze bijna gaar zijn. Voeg de kikkererwten en de honing toe en sudder alles nog 3 min. Breng de stoof verder op smaak met peper en zout. Strooi er tot slot geroosterd amandelschaafsel en gehakte koriander over. Lekker met couscous of rijst.

Bronvermelding