Aardappelsalade met gerookte ham en appel

Salades, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Wachten: 30 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 26-12-2016 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,5 kg vastkokende aardappelen
  • zout en peper
  • 3 lente-uitjes
  • 340 gr kleine augurken
  • 200 gr bergkaas
  • 2 kleine appels
  • 1 el mosterd
  • 10 el ciderazijn
  • 1 el suiker
  • 6 el zonnebloemolie
  • 150 gr gerookte ham in plakken

Bereiden

- Schil de aardappels en was ze. Snijd ze naar grote door midden of in vieren. Kook ze circa 20 minuten in kokend water met wat zout. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen. Giet de augurken af, laat ze utlekken en snijd ze in plakjes. Snijd de kaas in circa 1 cm blokjes. Was de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd de partjes in dunne plakjes. - Roer voor de dressing de mosterd, 6 el azijn en de suiker door elkaar. Klop de olie erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Meng met de lente-uitjes en de appel. Giet de aardappels af en laat ze goed uitlekken. Schenk 4 el azijn overheen en schud het geheel in de gesloten pan. Laat de aardappels ca 30 minuten afkoelen. Snijd de ham in brede repen, snijd de aardappels eventueel wat kleiner en meng alles door elkaar en dien de salade op

Materialen

- schaal

Bronvermelding