Menu
Gemarineerde artisjokken
Ingrediënten
- 1 blik artisjokken (400 gr)
- 1 halve rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels citroensap
- cayennepeper
- zout
- (versgemalen) peper
Bereiden
Pot omspoelen met soda en kokend water. Omgekeerd op theedoek laten uitlekken.
Paprika schoonmaken, wassen en in piepkleine blokjes snijden. Knoflook pellen en met bolle kant van een lepel pletten. Geplette knoflook halveren.
Olie en citroensap tot marinade roeren. Op smaak brengen met cayennepeper, zout en peper. Artisjokharten afgieten en halveren. In pot 5 halve artisjokharten met platte kant tegen het glas zetten. 2 halve teentjes knoflook ertussen leggen. Helft van paprikablokjes erop strooien. Nogmaals herhalen.
Marinade doorroeren en over artisjokken schenken. Afgedekt ca. 2 uur laten staan, tussentijds voorzichtig schudden.
Houdbaarheid: in koelkast ca. 2 weken.
Serveren bij BBQ, koud buffet, sla of als voorgerecht met bijv. rauwe ham.
TIP: in een mooie weck-pot gemaakt ook leuk om als kadootje te geven.
Materialen
glazen pot inhoud ca. 500 gr,1 eetlepel soda, schone theedoek