Appel tarte tatin, Masterchef Australia

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Frans.

Laatst aangepast: 06-02-2020 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 g appels, geschild, in 4-en
  • 90 g boter
  • 100 g basterd suiker
  • 1 th zout
  • 1 th five spices kruiden
  • 1 vanille stokje in 2-en
  • 8 kruidnagels
  • 5 blaadjes bladerdeeg

Bereiden

* verdeel de boter over de pan * verdeel de suiker evenredig over de boter * zout en de five spices er over * leg de helften van het vanille stokjegekruisd er over * leg de appels met de vlakke kant naar beneden er op en stud ze met de kruidnagels * bladerdeeg uitrollen tot 1 lap en er over heen leggen. Stop de appels een beetje in en prik met een vork gaatjes in het deeg * zet de pan op t vuur, midden hoog en kook zo'n 15 min ondertussen steeds de pan heen en weer bewegend * als de siroop zich begint te vormen met een lepel steeds over het deeg verdelen tot alles is overgoten, dan wordt het knisperend gebakken * als de siroop amber kleurig tot diep gouden kleur wordt, vuur uit en in de oven plaatsen. * zo'n 25 min. Even aflaten koelen voor het opdienen dan wordt de karamel wat stijver en brand je je tong niet aan de hete appels

Materialen

pan of bakvorm die zowel op het vuur als in de oven kan van 26 cm doorsnede

Bronvermelding