Courgettesoep, met Italiaanse of Marokkaanse twist

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Anders.

Laatst aangepast: 04-06-2017 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 courgettes

Bereiden

2 courgettes Evt 1 aardappel 1 tl kokosolie ong 600 ml kippenbouillon, of tot de groenten net onder staat 1 blikje kokosmelk 8 gram Ras-el Hanout of 1 eetl pesto 1 rode peper of chilivlokken (ter garnering) 20 gram cashewnoten of amandelen, fijngehakt Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel Bereiden; * Snijd de courgette ( en de aardappel) in kleine stukjes, en bak deze met de Ras el Hanout of de pesto ongeveer 4 minuten. Met aardappel wordt de soep meer gebonden, dikker en voller. Zonder wordt de soep lichter en meer geschikt als voorafje. * Voeg de kippenbouillon toe, en laat het geheel zeker 10 minuten pruttelen op laag vuur. * Haal de pan van het vuur, en pureer het met de staafmixer tot een egale soep. * Voeg de kokosmelk toe, en pureer nogmaals kort met de * staafmixer. * Verdeel de soep in de kommen en garneer ze met de cashewnoten en in dunne schijfjes gesneden rode peper. Uiteraard voeg je zoveel rode peper toe als je zelf lekker vindt! Lekker met brood

Materialen

Kies net waar je zin in hebt uit een Italiaanse ( pesto) of Marokkaanse (Ras al hanout) twist

Bronvermelding