Menu
Kipdijfilet met spekjes en groenten
Ingrediënten
- 1 gesnipperde ui
- 250 gram kastanjechampignons in kwarten
- 300 gram worteltjes in schuine plakjes van 1/2 cm dik
- 125 gram spekblokjes
- 350 gram kipdijfilet in reepjes
- 1 thl gerookte paprikapoeder
- 1 el olijfolie
- 900 gram kleine krieltjes
- 225 gram tuinerwtjes (diepvries, ontdooid)
- 1/2 bosje peterselie (fijngesneden)
Bereiden
- Verhit een grote hapjespan zonder olie; bak de spekreepjes in 3 min
- Bestrooi de kipdijfilet met paprikapoeder.
- Voeg de kip samen met de ui toe aan de spekjes en bak 5 min. mee.
Schep regelmatig om.
- Bak intussen in een grote koekenpan de krieltjes in de olie in ca. 12 min.
goudbruin en gaar. Schep af en toe om. Breng op smaak met zout en
peper
- Voeg de champignons en worteltjes toe aan de kip en bak 5 min. mee
Voeg de erwtjes toe en bak nog 2 minuten.
- Schep het kip-mengsel door de krieltjes