Kipdijfilet met spekjes en groenten

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 27-01-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 gesnipperde ui
  • 250 gram kastanjechampignons in kwarten
  • 300 gram worteltjes in schuine plakjes van 1/2 cm dik
  • 125 gram spekblokjes
  • 350 gram kipdijfilet in reepjes
  • 1 thl gerookte paprikapoeder
  • 1 el olijfolie
  • 900 gram kleine krieltjes
  • 225 gram tuinerwtjes (diepvries, ontdooid)
  • 1/2 bosje peterselie (fijngesneden)

Bereiden

- Verhit een grote hapjespan zonder olie; bak de spekreepjes in 3 min - Bestrooi de kipdijfilet met paprikapoeder. - Voeg de kip samen met de ui toe aan de spekjes en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om. - Bak intussen in een grote koekenpan de krieltjes in de olie in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Schep af en toe om. Breng op smaak met zout en peper - Voeg de champignons en worteltjes toe aan de kip en bak 5 min. mee Voeg de erwtjes toe en bak nog 2 minuten. - Schep het kip-mengsel door de krieltjes

Bronvermelding