'Bloemkool 'speciaal'. Bloemkool onder een dakje van gehakt, zo heb je het nog nooit gegeten

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 13-05-2019 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, schoongemaakt
  • 750 gram rundergehakt
  • 300 gram paprika in blokjes (rood/geel/groen)
  • 10 gram peterselie, fijngemaakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 eetl mosterd
  • 100 gram kwark
  • 2 eieren
  • 1 theel karwijzaad, gemalen
  • 1 theel paprikapoeder
  • 1 theel oregano
  • zout & peper
  • 200 gram bacon

Bereiden

Eerst snijd je een kruis in de steel van de bloemkool. Dan kook je de volledige bloemkool in gezouten water 8-10 minuten bijtgaar. Daarna laten afkoelen. Ondertussen doe je het gehakt met alle andere ingrediënten (behalve de bacon) in een grote kom. Prak alles grondig door elkaar met een vork. Plaats de afgekoelde bloemkool in een ovenschaal en verdeel er de gehaktmix overheen. Druk alles goed aan totdat de hele krop bloemkool volledig met een laag gehakt is bedekt. Nu bedek je de krop verder door er de plakjes bacon strook voor strook overheen te leggen. Ook hier hoort er geen stukje onbedekt te worden gelaten. Dan schuif je het geheel in de voorverwarmde oven (ongeveer 1 uur bij 180°C op de heteluchtstand). Als de bacon knapperig glanst, zit het werk erop. Nu hoef je alleen nog dit taartje aan te snijden ...... en direct warm te serveren. Eet smakelijk!

Bronvermelding