Aardappel/Vlees: Gnocchi met stoofvlees en paddenstoelen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 14-02-2017 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • Voor de gnocchi:
  • 1 kg kruimige aardappels, ongeschild
  • 2 eidooiers
  • 150 gram bloem (gezeefd) en extra om uit te rollen
  • 4 eetlepels olie extra vergine
  • Voor het stoofvlees:
  • 1 kg riblappen
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 2 rode uien, in 8 parten
  • 4 teentjes knoflook, grofgehakt
  • 1 takje rozemarijn of 1 theelepel gedroogd
  • 2 laurierblaadjes
  • 500 ml volle rode wijn
  • 400 ml runderbouillon (van tablet)
  • 500 gram gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en in grove stukken
  • 1/2 bos peterselie, fijngehakt

Bereiden

Bestrooi het vlees aan beide kanten met bloem en wat zout. Verhit 2 eetlepels olijfolie met de boter in een stoofpan met dikke bodem en bak hierin het vlees in porties rondom aan. Schep het laatste vlees uit de pan en voeg de uien toe aan het bakvet. Fruit ze op een lage stand in circa 5 minuten bruin. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Schep het vlees terug in de pan en voeg de rozemarijn, laurier en wijn toe. Vul aan met de bouillon tot het vlees net onder staat. Breng aan de kook en draai dan de warmtebron omlaag. Laat 1-2 minuten zachtjes zonder deksel koken en leg daarna de deksel op de pan. Laat het vlees op de laagste stand (of in de oven op 150*C.) in circa 2,5 uur gaar stoven. Voor de gnocchi: Kook de aardappels in ruim water gaar. Giet af en laat afkoelen en schil ze. Prak de aardappels fijn met een pureestamper. Meng de aardappelpuree in een kom met een flinke snuf zout en peper. Voeg de eidooiers en bloem toe en meng dit tot een zacht en droog aardappeldeeg. Vorm een bal van het deeg en snijd die bal in dikke plakken. Rol elke plak uit tot een lint van circa 1,5 cm en snijd het lint weer in stukjes van 1,5 cm. Rol de blokjes tussen de handen in vorm. Duw de bovenzijde in met een vork, zodat je een strepenpatroon krijgt. Breng het vlees op smaak met peper. Schep het vlees om en laat het vocht een paar minuten inkoken op lage stand. Breng in een grote pan water met zout aan de kook. Verhit intussen de rest van de olijfolie en bak hierin de paddenstoelen op een hoge stand bruin. Schep de gnocchi in het kokend water en breng snel opnieuw aan de kook. Kook ze nog circa 30 seconden. De gnocchi zijn gaar zodra ze boven komen drijven. Schep ze direct met een schuimspaan uit het water en laat kort uitlekken. Voeg de gnocchi toe aan de paddenstoelen en schep om met de peterselie. Serveer direct met op het stoofvlees.

Bronvermelding