Menu
Aardappel/Groenten:Rösti-preischotel met gehakt
Ingrediënten
- 350 gram gemengd gehakt (of vegetarisch gehakt)
- 8 kruimige aardappelen, geschild
- 2 eieren
- 200 gram roomkaas naturel
- 50 ml melk
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 stuks prei, in halve ringen
- 1 eetlepel kerrie
- 75 gram (biologische) belegen kaas, geraspt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220*C.
Rasp de aardappelen grof. Dep de aardappelrasp droog met keukenpapier.
Klop de eieren los. Klop er de roomkaas, melk, zout en peper naar smaak door.
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook met de ui 1 minuut. Voeg het gehakt met de kerrie toe en bak dit rul. Schep de prei erbij en bak dit nog zachtjes 4 minuten.
Schep het gehakt-preimengsel op de bodem van een ingevette ovenschotel. Verdeel de aardappelrasp erover. Schenk het ei-roommengsel over de aardappel en bestrooi met de geraspte kaas en peper naar smaak.
Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin en gaar.