Aardappelgratin met ansjovis

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 02-03-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram vastkokende aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 1 blikje ansjovisfilets in olijfolie (50gr)
  • 750 gram ui, in dunne ringen
  • 250 ml room
  • 100 gram geraspte gruyere

Bereiden

Schaaf de aardappelen zo dun mogelijk. Verwarm de olie in een koekenpan en smelt hierin de helft van de ansjovis op laag vuur. Voeg de uien toe en bak ca. 8 minuten mee. Breng de room op smaak met peper. Verwarm de oven op 165 graden. Leg een laagje aardappelen in een ingevette ovenschaal, dan laag ui en ga zo door tot alles op is. Overgiet met de room. Verdeel de rest van de ansjovis erover en bestrooi met de geraspte gruyere. 55-60 minuten tot aardappel gaar is.

Materialen

grote lage ovenschaal

Bronvermelding