Boomgaardsalade met oude kaas en bleekselderij

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 18-09-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 witbrood
  • 50 gr rozijnen
  • 100 ml. appelsap
  • 4 stelen bleekselderij met blad
  • 2 appels
  • 1 citroen
  • 16 walnoten
  • 22 gr oude kaas
  • 5 gr. bieslook
  • 2 eetl. appelstroop
  • 300 ml. hangopof zure-room
  • zout peper
  • gemalen kaneel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 gr.Snijd het brood in repen van 2 cm. en bedruppel ze met olie.Bak de broodrepen in 8 min. goudbruin en bijna droog. Meng in een kommetje de rozijnen met het appelsap, zodat ze zich volzuigen. Trek met een mesje de nerven van bleekselderijstelen. snijd de stelen in dunne boogjes. Hak het bleekselderijblad fijn.was de appels en peren, snijd ze in 8 parten, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in stukjes. schep ze om met 1 eetlpl. citroensap tegen het verkleurenn.Hak de walnoten grof.Snijd de kaas in blokjes. Knip de bieslook in stukjes.roer de appelstroop los met 2 eetl. olie en de zure room en breng op smaakmet wat zout en peper en gemalen kaneel.

Bronvermelding