Gehaktbrood, koolhydraatarm

Anders, Buffet, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 29-03-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • olie om intevetten
  • 4 eieren
  • 1 flinke ui
  • 4 el verse peterselie
  • 250 gr varkensgehakt
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 el kokosmeel
  • 1 el mosterdpoeder
  • 1 el mosterd

Bereiden

oven 200 graden. 3 eieren hard koken. ui en peterselie snijden. Beide gehakt met ei, kokosmeel , peper en zout goed mengen. Kneed het ui en de peterselie er goed doorheen. Maak er een ovale lap van en leg de ge pelde en gekookte eieren erop in het midden er vouw het gehakt er omheen. NB dit doe ik niet altijd, vind het zonder ei ook prima smaken. Cakeblik invetten, gehakt licht aandrukken en ca. 1 uur in de oven. Overtollig vet afgieten en het brood 15 minuten laten afkoelen. PS ik heb ook een Italiaanse variant gemaakt, met ui, knoflook, zwarte olijven, rode peper, tijm, rozemarijn...nog lekkerder vind ik! Ook heb ik wel eens kippengehakt gebruikt ipv varkens...ook goed

Bronvermelding