Aardappelkoekjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 26-04-2017 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 el Olijfolie
  • 3 middelgrote Zoete aardappelen (600gr) grof geraspt
  • 1 rode Ui, fijngehakt
  • 2 Knoflooktenen, gekneusd
  • 4 cm Verse gember, geraspt
  • 2 el Maizena
  • 2 el Volkorenrijstmeel
  • 1 rode Chilipeper, fijngehakt
  • Zeezout en versgemalen peper
  • 1 el Korianderblaadjes, grofgehakt

Bereiden

Spoel in een vergiet met koud water de geraspte aardappel tot het water helder is. Doe de rasp in een schone theedoek en knijp het overtollige water eruit. Doe de rasp in een grote mengkom. Voeg de ui, knoflook, gember, maizena, rijstmeel, chilipeper, zout, peper, koriander en 2 el olijfolie toe en meng goed door elkaar. Bak in de overige olie 4 kleine of 1 grote koek. Doe de olie in de pan op hoog vuur. Doe het beslag in de pan en maak het plat met een spatel. Draai het vuur lager bak de koek gaar (3-5 min voor de kleine, iets langer voor de grote). Draai de koek om en bak nog een paar minuten tot ook de onderkant mooi bruin is.

Bronvermelding