Appelkwarktaart

Gebak, Bijgerecht, 6 personen, Hollands.
Bereiding: 70 minuten,

Laatst aangepast: 25-09-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram zachtzure appels
  • 3 eetlepels citroensap
  • 110 gram boter (Melkan)
  • 150 gram suike
  • 3 eieren
  • 250 gram kwark (Melkan)
  • 150 gram cakemeel
  • boter om in te vetten
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 2 eetl . suiker

Bereiden

Rudolph van Veen Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 160°C. Schil de appels en snijd ze in smalle partjes. Besprenkel ze met de helft van het citroensap. Roer of mix de boter en de suiker tot een luchtige massa. Klop de eieren er één voor één door. Meng de rest van het citroensap door de kwark. Schep het kwarkmengsel door de eieren met de suiker. Spatel het cakemeel er luchtig door. Vet de bakvorm licht in. Bereiding: Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant iets glad. Verdeel de appelpartjes over het beslag. Strooi de geschaafde amandelen erover. Meng suiker en kaneelpoeder en strooi dit mengsel over de appel en amandel. Bak de cake iets onder het midden van de oven in ca. 50 minuten goudbruin en gaar. Suggestie: • In plaats van cakemeel is zelfrijzend bakmeel ook geschikt. Variatie: • Vervang de appels eens door handperen.

Materialen

springvorm ø 24 cm

Bronvermelding