Aardbeienmoussetaart

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 13-05-2017 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 ml Slagroom
  • 60 gram Boter
  • 1 Cake (400 gram)
  • 10 Bastognekoekjes
  • 4 blaadjes Gelatine
  • 500 gram Aardbeien
  • 100 gram Fijne kristalsuiker
  • 1 el Citroensap

Bereiden

Vet de randen van de springvorm in met wat boter. Snijd de cake in plakken van ca. 1 cm en beleg de bodem ermee. Smelt de boter, verkruimel de bastognes en meng dit met elkaar. Verdeel het mengsel over de cake en strijk het glad. Week de gelatine in ruim koud water. Maak de aardbeien schoon en pureer de helft met de suiker. Verwarm de citroensap met 1 el water en los de uitgeknepen gelatine erin op. Roer het gelatinemengsel door de aardbeienpuree. Klop de slagroom stijf en spatel deze door het aardbeienmengsel. Schep de mousse op de koekjeslaag en strijk glad. Laat de taart in ca. 1 uur in de koelkast opstijven. Snijd de rest bevangen de aardbeien in plakjes en verdeel over de taart.

Materialen

Springvorm 24 cm, de bodem bekleed met bakpapier.

Bronvermelding