Banketbakkersroom & botercreme

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 27-07-2021 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 St vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 75 gr suiker
  • 2 St eidooiers
  • 1 eetl. bloem
  • . . Voor de botercreme
  • 150 Gr Roomboter op kamertemperatuur
  • 35 Gr Poedersuiker
  • . . Fruitsmaak
  • 75 Gr (Diepvries) fruit (frambozen aardbei bosvruchten

Bereiden

Schraap het merg uit het vanillestokje. Breng in een pan de melk met het merg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eierdooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 3 minuten garen (roeren!). Laat de banketbakkersroom afgedekt met huishoudfolie afkoelen. Roer voor gebruik goed door. Mix de boter met de poedersuiker romig en luchtig en voeg daarna de banketbakkersroon toe. Klop nog ca. 10 minuten. Smaakje: Verwarm het fruit met 1 eetl suiker en 1 Tl citroensap en laat ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Laat afkoelen en wrijf door een zeef. Vermeng het fruit met het botermengsel. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn! Zet de botercreme nog ca half uur in de koelkast alvorens op te spuiten. Voldoende voor 12 cupcakes.

Bronvermelding