Aardappel (krieltjes) salade met komkommer en rode ui

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 05-06-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 zakje Saladecroutons knoflook k
  • 600 gr Krieltjes, in de schil en gehalveerd
  • 1/2 Komkommer
  • 6 Zoetzure fijne augurken + 2 el vocht
  • 125 gr Zure room
  • 2 el Mayonaise
  • 1 el Mosterd
  • 1 Rode ui, in hele dunne partjes
  • 150 gr Mais, uitgelekt
  • 3 el Bieslook, fijngehakt

Bereiden

Kook de krieltjes in 6-7 min gaar. Snijd de komkommer in halve plakjes van 1 cm. Snijd de augurken in de lengte in vieren. Klop een dressing van de zure room, mayonaise, aurgukenvocht, mosterd en peper naar smaak. Giet de krieltjes af en laat afkoelen tot lauwwarm. Schep alle ingrediënten doorelkaar en bestrooi met bieslook en croutons

Bronvermelding