Crispy apple crumble

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 07-06-2017 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 eetl (riet)suiker
  • 1 eetl kaneelpoeder
  • 4 grote appels
  • 25 gram palmsuiker
  • 40 gram havermout
  • 60 gram volkorenmeel
  • 60 gram boter
  • 1 snufje zout

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 2. Roer de (riet)suiker en de kaneel door elkaar en bestrooi de bodems van de ovenschaaltjes hiermee. Verdeel de appelstukjes erover en druk een beetje aan. 3. Meng palmsuiker, havermout, volkorenmeel en een snufje zout in een kom en kneed de boter erdoor. Wrijf tussen je vingers tot kruimels (of maak het kruimeldeeg in de keukenmachine). Verdeel over de appels en druk aan. 4. Bak de crumbles in ca. 30 minuten gaar en krokant. https://www.ekoplaza.nl/recepten/crispy-appelcrumble

Materialen

6 kleine ovenschaaltjes, ingevet

Bronvermelding