Menu
Bietentaart(tjes) met zachte geitenkaas
Ingrediënten
- 500 g kleine jonge bietjes
- 4 el olijfolie
- 100 g zachte geitenkaas
- 100 ml crème fraîche
- 1 citroen, rasp
- 1 el (verse) thijmblaadjes
- 8 velletjes deeg, hartige taart, ontdooit
- rucola of tuinkers voor de garnering
Bereiden
* Oven voorverwarmen op 200 graden
*Was de bietjes goed onder de kraan, dep ze droog en meng ze in een kom met de olijfolie een zout en peper naar smaak
*spreid de bietjes uit over een bakplaat en rooster ze in 20 min. in de oven beetgaar
* verlaag de temperatuur aar 180 graden
*Roer de kaas zacht in een kom en meng er de crème fraîche, het citroenrasp en de tijmblaadjes door
* Vet 1 grote of 8 kleine quiche vormpjes van 8 a 10 cm doorsnede in met een beetje boter en druk er een velletje deeg in. Prik met een vork gaatjes in de deegbodems en schep in elk vormpje een laagje kaasmengsel
* Verwijder de schil van de gegrilde bietjes en verdeel ze over de taartjes. Bak ze 20 min. gaar in de oven en bestrooi ze met rucola
* lekker als voorgerecht met een frisse salade
* jonge mini bietjes ter grootte van een walnoot kan je bestellen bij de groenteboer. heb je grotere bietjes , snij ze dan in kwarten/ partjes en rooster die in de oven.
Tip; ook lekker met wat walnoten
Materialen
1 persoons- taartvormpjes