Bietentaart(tjes) met zachte geitenkaas

Hartige Taarten, Voorgerecht, 8 personen, Hollands.
Wachten: 40 minuten,

Laatst aangepast: 17-08-2017 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g kleine jonge bietjes
  • 4 el olijfolie
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 100 ml crème fraîche
  • 1 citroen, rasp
  • 1 el (verse) thijmblaadjes
  • 8 velletjes deeg, hartige taart, ontdooit
  • rucola of tuinkers voor de garnering

Bereiden

* Oven voorverwarmen op 200 graden *Was de bietjes goed onder de kraan, dep ze droog en meng ze in een kom met de olijfolie een zout en peper naar smaak *spreid de bietjes uit over een bakplaat en rooster ze in 20 min. in de oven beetgaar * verlaag de temperatuur aar 180 graden *Roer de kaas zacht in een kom en meng er de crème fraîche, het citroenrasp en de tijmblaadjes door * Vet 1 grote of 8 kleine quiche vormpjes van 8 a 10 cm doorsnede in met een beetje boter en druk er een velletje deeg in. Prik met een vork gaatjes in de deegbodems en schep in elk vormpje een laagje kaasmengsel * Verwijder de schil van de gegrilde bietjes en verdeel ze over de taartjes. Bak ze 20 min. gaar in de oven en bestrooi ze met rucola * lekker als voorgerecht met een frisse salade * jonge mini bietjes ter grootte van een walnoot kan je bestellen bij de groenteboer. heb je grotere bietjes , snij ze dan in kwarten/ partjes en rooster die in de oven. Tip; ook lekker met wat walnoten

Materialen

1 persoons- taartvormpjes

Bronvermelding