Citroenpudding

Anders, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 12-07-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 3 sap citroenen
  • 1 citroen geraspte schil
  • 200 gram suiker
  • 12 gram gelatine

Bereiden

De eidooiers met de suiker tot een dikke,witachtige massa roeren.De geraspte citroenschil ermee vermengen.Het citroensap verwarmen en de opgeloste gelatine uitknijpen en oplossen in het citroensap. Beetje afkoelen en daarna door het eigeel vermengen.Eiwit stijfkloppen en voorzichtig door het eigeel scheppen.Een beetje op laten afkoelen en daarna in de puddingvorm gieten.Deze eerst omspoelen met koud water. Daarna de pudding goed laten koelen.Niet in de diepvries.

Materialen

puddingvorm

Bronvermelding