Chique chocolade-munt taart

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Hollands.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 17-07-2017 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram after eight
  • 150 gram zeer zachte boter
  • 125 gram witte basterd suiker
  • 100 gram mascarpone
  • 4 middel grote eieren
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram pure chocolade(70%cacao)
  • 3 eetlepels kookroom of melk
  • aardbeien
  • 1 snufje zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160c.Houd 4 after eights apart voor de garnering.Smelt de rest au bain marie of in de magnetron.Doe de boter, de suiker,de mascarpone, het zout en de eieren bij de gesmolten after eights en klop alles met een houten lepel goed door elkaar.Zeef het bakmeel en spatel het door het beslag.Schep het beslag in de vorm en bak de taart in het midden van de oven in 45 minuten gaar.Stort de taart voorzichtig ondersteboven op een taartschaal en verwijder het bakpapier.Laat de taart afkoelen. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron,roer de kookroom of melk erdoor en giet de chocolade over de taart,zodat de boven en zijkant helemaal bedekt is met een dun laagje chocolade. Garneer met aardbei en eventueel blaadjes munt. De overige after eights halveren en met de snijkant naar beneden in de taart steken. Laat de taart staan tot dat de chocoladelaag goed hard is.

Materialen

bakpapier en springvorm 24 cm.

Bronvermelding