Bloemkoolburger met geitenkaas

Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 50 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 12-08-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,5 St Bloemkool
  • 150 Gr Roomboter
  • Zout en peper
  • Geraspte schil van citroen
  • 1 Dl Olijfolie
  • 200 Gr Feta of romige geitenkaas
  • 2 Dl Creme fraiche
  • 8 Hamburgerbroodjes
  • Boter
  • 75 Gr Rucolla

Bereiden

Oven op 200 gr voorverwarmen? Citroenaxhil in olijfolie verwarmen en daarna 10 minuten laten staan. Citroenschil eruit zeven. Bloemkool halveren, ins,eren met botermen bestrooien met zout en peper. In ovenschaal en 10 min in oven. Daarna 30-50 min op 150 graden tot de kool zacht is. Ondertussen feta en creme fraichenlos roeren tot gladde creme.broodjes met boter bestrijken en in koekepan bakken. Bloemkool in plakken van 1 cm. Plakken op broodje, geitenkaas, sla en olie eeover.

Bronvermelding