Menu
Baklava
Ingrediënten
- 1 pakje fillodeeg
- 75 gr. amandelen
- 75 gr. walnoten gehakt
- 75 gr ongezouten gehakte pistachenoten
- 3 theelp kaneelpoeder
- 100 gr boter
- 150 ml. vloeibare honing
- 1 sap van een citroen
- 1 sap van een sinaasappel
Bereiden
Laat het deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 175 graden. Schep in een kom de noten en de kaneel door elkaar.Bestrijk het bakblik met de gesmolten boter. Halveer de plakjes fillodeeg. Leg een plakje fillodeeg in de vorm en bestrijk het dun met gesmolten boter.Leg op dezelfde wijze nog 6 velletjes deeg in de bakvorm. verdeel hierover de rest van de noten en daarop komen de laatste velletjes fillodeeg.bestrijk ook nu elk velletje weer dun met gesmolten boter. sprenkel er enkele druppels water over. Snijd de baklava in vier kantjes. Bak de baklava in het midden van de oven in ca. 35 min. mooi bruin.verwarm in een steelpan de honing met het citroen- en sinaasappelsap. Neeem de baklava uit de oven en schenk de helft van het honingmengsel over de baklava. baklava wordt lekkerder als je die minstens 4 uur laat staan.
Materialen
bakblikvan 15x15