Menu
Komkommer zoetzuur (magnetron)
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 dl blanke azijn
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel zout
- peper
- 1 theelepel koenjit
- 1 theelepel ketoembar (koriander)
Bereiden
Komkommer wassen, in lengte in vieren snijden en zaadjes verwijderen. Komkommer in kleine blokjes snijden. In schaal azijn, suiker, zout, peper, koenjit en ketoembar door elkaar roeren. In magnetron afgedekt 3 minuten op vol vermogen verwarmen.
Goed doorroeren tot suiker opgelost is. Komkommer erdoor scheppen. 2 minuten verwarmen, dan goed omscheppen en dit nog tweemaal herhalen. (In totaal dus 6 minuten verwarmen.)
Ca. 2 minuten laten nagaren en warm (of koud) serveren bij rijstgerechten.
In een afgesloten weck-pot of Tupperware bakje is dit in de koelkast nog zeker twee weken houdbaar.
Materialen
magnetronschaal inhoud ca. ½ liter