Pastasalade met makreel

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 18-09-2006 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr pasta (bijv. farfalle)
  • zout
  • 1 gerookte makreel
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper
  • 1/2 potje biologische maïs (AH)
  • 3 tomaten
  • 200 gr ijsbergsla (zakje)

Bereiden

Pasta in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar koken. Intussen van de makreel de kop en het vel verwijderen. Visvlees van de graat halen en in stukjes verdelen. In een zeef de maïs laten uitlekken. In een schaal mayonaise, yoghurt, citroensap, zout en peper tot een sausje roeren. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Pasta in een vergiet onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Uitgelekte pasta in de schaal door het sausje roeren. Makreel, maïs, tomaat en ijsbergsla erdoor mengen. Lekker met stokbrood.

Bronvermelding