Zoete aardappel-roerbak met sugarsnaps, shiitake en sesam-soja

Roerbakken, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels (gewicht ca 500 g)
  • 250 gram sugarsnaps
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 cm verse gember
  • 1 eetl sesamolie (niet de gearomatiseerde)
  • 150 gram kleine shiitake
  • 6 eetl lichte Chinese sojasaus
  • 2 theel aardappelzetmeel
  • peper en zout

Bereiden

Schil de aardappels en snij ze in gelijke stukken.Kook met de sugarsnaps ca 2 min in ruim kokend water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Pel, schil en snij knoflook en gember fijn. Bak de aardappelstukken in de sesamolie op middelhoog vuur voorzichtig lichtbruin. Bak gember, knoflook en de shiitake mee. Voeg de sugarsnaps toe en roerbak op hoog vuur tot alles knapperig gaar is. Voeg de sojasaus toe en bind bind de saus licht met aardappelzetmeel. TIP Voor een pittige versie: bak een fijngesneden half rood pepertje met de knoflook en gember mee.

Bronvermelding