Aardappelgratin met knoflook maar zonder room

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 17-05-2023 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gr. aardappels
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 eetl. olijfolie
  • - - peper
  • - - zeezout
  • 1 eetl. tijm of oregano

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte of 200 graden hete lucht. Schil de aardappels en snij ze in hele dunne plakjes. Roer peper, zout, knoflook en tijm of oregano door de olijfolie in een grote kom. Schep de aardappelplakjes erdoor. Zorg dat alle plakjes goed bedekt zijn. Verdeel de aardappelplakjes over de ovenschaal. Schenk het restant olie wat nog in de kom zit ook over de aardappelplakjes. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de aardappelgratin plm. 30 - 40 minuten met de aluminiumfolie. (De aardappelen moeten dan al een beetje zacht zijn). Haal daarna de folie van de aardappelgratin en bak de gratin nog plm. 30 - 40 minuten zonder aluminiumfolie. De aardappelen moeten een lekkere goudbruine kleur hebben.

Materialen

oven / ovenschaal / aluminiumfolie / kom

Bronvermelding