Gegrilde vis met citroengras

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Thais.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 17-02-2005 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr kabeljauw
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 cm gemberwortel, vers
  • 2 stuks peper
  • 2 stengels sereh (citroengras)
  • 1 el suiker
  • 1 tl zout
  • 8 stuks romaatjes
  • 1/2 stuks komkommer

Bereiden

Voorbereiding: Schil het schijfje gember en hak het fijn. Maak de pepers schoon, verwijder de pitjes en snijd de peper fijn. Pers de teentjes knoflook uit. Snij de tomaat in stukjes. Meng de gember, pepers, knoflook, tomaat, zout en suiker in de keukenmachine tot een gladde pasta. Bereiding: Snij het citroengras in dunne plakjes. Snij de visfilets in 4 gelijke stukken en leg ze in een lage schaal. Bestrijk ze royaal met de kruidenpasta en strooi de stukjes citroengras erover. Bestrijk de visfilets met olie. Schuif de schaal circa 10 centimeter onder een hete grill en grilleer de vis in circa 10-12 minuten gaar. Snij de komkommer in plakjes. Leg de gegrilleerde vis op 4 borden en garneer met plakjes komkommer.

Materialen

gril keukenmachine

Bronvermelding