Pompoensoep maaltijdsoep

Soepen, Hoofdgerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 50 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 22-10-2017 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • Blad van de bleekselderij
  • 990 Gr Pompoen in blokjes
  • 3 St Uien middelgroot
  • 3 Stengels Bleekselderij
  • 2 a 3 Cm Verse Gember
  • 3 a 4 Tenen Knoflook
  • 310 Gr Linzen uit blik Bonduelle
  • 3 St Kruimige aardappelen
  • 1 Pakje Honig Bouillonsoep 1,5 ltr
  • 1 Theelepel Sambal

Bereiden

Snij een grote pompoen in delen open en verwijder de draden en de pitten. Maak blokjes van het vruchtvlees. (Dit mag met schil en al) Separeer het blad van de bleekselderij en snij de stengels in dunne boogjes. Snij het blad in dunne reepjes. Hou de helft van het blad achter Snij de uien in snippers. Snij de knoflook in plakjes. Snij de gember in dunne reepjes. Maak de aardappelen schoon met een borstel en rasp deze met de grove rasp. Open het blik linzen zodat het klaarstaat. In de grote soeppan nu half vloeibare boter en half koolzaad- of olijfolie lichtbruin laten worden. Voeg de gesnipperde uien en de boogjes bleekselderij toe en laat dit in 5 tot 8 min zacht en glazig worden. Ondertussen breng je in een andere pan de bouillonsoep aan de kook zoals op de verpakking is aangegeven, met 1,5 ltr. water. Zodra de uien glazig zijn en de soep is aan de kook gekomen, doe je de soep in de soeppan bij de uien en de bleekselderij. Vervolgens voeg je de blokjes pompoen, gember, knoflook, aarappelrasp, sambal en de linzen toe. Breng opnieuw aan de kook en laat ca. 30 a 40 min zachtjes koken. Blijf af en toe roeren. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg het achtergehouden selderijblad en de fijngesneden prei toe en laat nog even koken. Voeg eventueel water toe. Nu komt het op smaak aan : Eventueel extra toevoegen : water, bouillonpoeder, peper, zout, knoflookpoeder, gembersiroop, maggi soeparoma en Herbes de Provence. Serveer als maaltijdsoep met broodjes en Zeeuws spek

Materialen

Grote soeppan Koekenpan Staafmixer Aardappelrasp Optie : Om na bereiding op smaak af te maken Bouillonpoeder, peper, knoflookpoeder, gembersiroop, maggi soeparoma, herbes de Provence, kleingesneden prei.

Bronvermelding