Groente stoofpotje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 28-10-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 2 Knoflooktenen
  • 4 Rode punt paprika,s
  • 100 Gram Gerasptte kaas
  • 4 Tros tomaten
  • 1 Chrorizo worst
  • 1 Aubergine
  • 1 Courgette
  • Plm. Pond Kleine rode aardappeltjes

Bereiden

Was de aardapppeltjes en snijd ze in plakjes.van ongeveer 1 cm. kook ze in plm. 6 min. bijna gaar. Snijd de aubergine en courgette in plakken en de paprika,s in niet te kleine stukjes. Bak de plakken aubergine en courgette in de koekepan in olijfolie. Zodat ze beetje zacht worden. Bak in een scheur olijfolie de geperste knoflooktenen en bak de paprikastukjes ook een paar minuten. Doe de aubergine en courgette in een ovenschaal. Hussel de aardappelplakjes er door. De chorizoworst in stukken er op leggen en de paprika,s daar weer boven op. Snijd de tomaten door de helft en als laatste laag afdekken. Met een flinke laag geraspte kaas bestrooien. Op 180 graden (hete lucht temp) 20 minuten in de oven.

Materialen

Kookpan/koekepan/oven

Bronvermelding