Aardappel-chorizopannetje met spruitjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 45 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 14-12-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr chorizo
  • 250 gr gekookte gelderse worst
  • 1 kg spruitjes
  • 1 ui
  • 1 kg aardapels
  • 1 el olie
  • 1 tl paprikapoeder pikant
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 1/2 groentebouillonblokje
  • 2 lente-uitjes
  • zout en peper
  • beetje suiker

Bereiden

- Verwijder het vel van de worsten. Snijd de chorizo in plakjes, en de gekookte gelderse worst in stukjes. Maak de spruitjes schoon. Pel en snipper de ui. Schil de aardappels, was ze en snijd ze grof. - Verhit de olie in een grote pan. Bak er de chorizo in. Bak de gekookte gelderse worst en de ui kort mee. Bestrooi met de paprikapoeder, voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg de aardappels en de spruitjes toe en schenk er 1,5 liter water toe. Breng het geheel aan de kook. Roer het bouillonblokje er door heen. Laat afgedekt ca 30 minuten koken op laag vuur. - Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze schuin in ringen. Breng op smakk met zout, peper en de suiker

Materialen

- grote pan

Bronvermelding