In de oven gebakken röstikoekjes met avocado en gerookte forel

Anders, Voorgerecht, 8 personen, Anders.

Laatst aangepast: 15-01-2018 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 Stuks Middelgrote vastkokende aardappels
  • 1 Kleine Ui
  • 1 Ei
  • 1 El Speltmeel of volkorenmeel
  • Peper en zout
  • 1 Rijpe avocado
  • 125 Gram Gerookte forel
  • Sap halve Citroen of limoen
  • 3-4 El Zure room of Griekse yoghurt of mayonaise

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200ºC. 2. Schil de aardappels, spoel ze onder de kraan af en rasp ze grof met een rasp of een keukenmachine. Rasp ook de ui of snij hem heel fijn. 3. Doe de geraspte aardappels (niet afgespoeld!) en de geraspte ui in een schaal. Klop het ei los en voeg het met de rest van de ingrediënten in de schaal en mix alles met elkaar. 4. Breng zo¿n 2 el van het aardappelmengsel op de ingevette muffinbakplaat. Bak de koekjes in de oven 15-17 minuten licht bruin. Laat een beetje afkoelen. 5. Prak de avocado met citroensap, zout en peper. Brokkel de gerookte forel en mix samen met de zure room of yoghurt en of mayonaise, breng op smaak met zout en peper. 6. Verdeel op elk röstikoekje een laagje avocado en er bovenop nog een laagje met het vismengsel. Garneer met bieslook/dille en serveer!

Materialen

voor de rösti: * 2 middelmatige vastkokende aardappels * 1 kleine ui * 1 ei * 1 el speltmeel of volkorenmeel * peper en zout voor het bovenlaagje: * 1 rijpe avocado * 125 gr gerookte forel (of een andere gerookte vis * Sap van een halve citroen of limoen * 3-4 el zure room of Griekse yoghurt of mayonaise * zout en peper naar smaak

Bronvermelding