Menu
Utrechtse wafels
Ingrediënten
- 200 g witbroodmix
- 50 g boekweitmeel
- zout
- 1 ei
- 3 dl melk
- 125 g boter
- tafelsuiker
- kaneel
Bereiden
Het witbroodmix met het boekweitmeel en wat zout in een kom mengen. De eierdooier loskloppen met de lauwwarme melk en dit bij de bloem kloppen. Het mengsel een half uur laten rijzen op een warme plaats. De boter smelten en met 1 dl lauw water bij het beslag kloppen. Het moet vloeibaar zijn. Het eiwit stijfkloppen en luchtig doot het beslag spatelen. Het beslag nog een half uur laten staan. Ondertussen een wafelijzer voor dikke wafels voorverhitten, Het ijzer met wat boter al wrijvend met een dik stukje keukenpapier invetten, Wat beslag erin scheppen (het mag niet overlopen), het ijzer sluiten en 4 minuten bakken (bij een elektrisch verhit wafelijzer).De wafels uit het ijzer nemen en warm met een klontje boter bestrijken en met tafelsuiiker en wat kaneel bestrooien.
Materialen
beslagkom, wafelijzer