Appel-kruidkoek

Gebak, Bijgerecht, 20 personen, Hollands.
Voorbereiding: 90 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 21-09-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 appels
  • 3 eetl citoensap
  • 100 g boter
  • 250 g basterdsuiker (donkerbruin)
  • zout
  • 2 eieren
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 4 eetl koekkruiden
  • 2 dl melk
  • 5 eetl bakgember
  • boter om in te vetten

Bereiden

Oven voorverwarmen op 150 graden. De appels goed wassen,in vieren snijden , klokhuizen verwijderen en elk part in 4 partjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Vorm dik invetten. In een kom de boter, bastersuiker en snufje zout met handmixer romig kloppen. Een voor een de eieren toevoegen. Het volgende ei pas toevoegen als het vorige ei geheel is opgenomen. Nog ca. 5 minuten kloppen. 2/3 deel van bakmeel en koekkruiden in gedeelten erboven zeven en erdoot spatelen. Melk erdoor spatelen. Rest van bakmeel enkoekkruiden erdoor spatelen. Gember er door scheppen. Beslag in vorm scheppen en gladstrijken. De appelpartjes met de schil naar boven in beslag drukken. in midden van de oven de appel-kruidkoek in ca. 45 minuten gaar bakken. Uit de oven nemen, en ca. 10 minuten laten afkoelen. De kruidkoek keren en op een taartrooster verder laten afkoelen. In 24 stukken snijden.

Materialen

rechthoekige lage bakvorm, 25x 30 cm

Bronvermelding