Geroosterde groenten

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 07-02-2018 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • courgette
  • paprika
  • verse rozemarijn
  • olijfolie
  • zeezout
  • knoflook
  • 250 gram AH Ver­se tor­tel­lo­ni zuc­ca e sal­via
  • blauwe kaas, verkruimeld

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Was de groentes en snij ze vervolgens in dunne plakken. De tomaten kun je het beste halveren. Ik heb een mandoline gebruikt (dat is een grote schaaf) en heb plakjes van ongeveer 3 mm gemaakt. Je kunt het ook gewoon snijden en dit kan zowel in de lengte als in de breedte. Neem een schaaltje en giet daar wat olijfolie in. Plet 1 of 2 knoflooktenen en voeg deze bij de olie. Voeg tenslotte wat oregano toe of Provençaalse kruiden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de groentes over de plaat. Bestrijk de groentes met een kwastje met de knoflookolie. Rooster de groentes in ongeveer 15 minuten gaar. Ze zijn klaar als ze een goudbruin randje krijgen. Strooi tenslotte nog wat zout over de geroosterde groente uit de oven en maak het af met een lekkere drizzle balsamico-azijn of een beetje citroensap. Je kunt de geroosterde groente zowel warm als koud eten. Bewaar de groentes tot gebruik in de koelkast.

Bronvermelding